Brandlarm

Brandlarm och branddetektering är av yttersta vikt för att skydda både människoliv och materiella tillgångar. Jobtech Security erbjuder brandlarmsystem för fastigheter, företag, flerbostadshus och BRF-föreningar.

Jobtech Security är din fullservicepartner inom brandskydd. Vi bistår med planering, installation och regelbunden kontroll av brandlarm och detekteringssystem. För fastighetsägare och förvaltare är det avgörande att upptäcka bränder tidigt för att minimera skador och risker.


Brandlarmsystemet är utformat för att detektera rökutveckling och brand och ska vara aktivt dygnet runt.

Så stödjer Jobtech Security din fastighet, företag eller BRF-förening
Vi har erfarna tekniker och installatörer som kan guida dig genom hela processen. Oavsett om det är vid planeringen av ett nytt projekt eller behov av rådgivning för befintliga byggnader.

Planering, installation och underhåll av brandlarm är alla viktiga delar för att säkerställa ett effektivt brandskydd. Med Jobtech Security som partner kan du vara säker på att din fastighet är trygg.


Vi hjälper  till med:
  • Projektering av brandlarm
  • Installation av brandlarm
  • Årsservice av brandlarm
  • Placering av brandlarm

Varför välja Jobtech Security

Vi är en totalleverantör som erbjuder allt inom brandskydd, från brandlarm till släckutrustning. Med över 100 års erfarenhet i branschen har vi expertis för att möta dina behov och krav.

Vi är din partner från start till mål och erbjuder skräddarsydda lösningar för varje projekt. Genom att samarbeta med oss får du en trygg leverans och sparar både tid och pengar.

 Vi är stolta över vår marknadsledande position inom Norden när det gäller brandskydd och brandsäkerhet. 

Kontakta oss idag genom att klicka på knappen nedan. Vi ser fram emot att höra från dig och diskutera hur vi kan hjälpa till med dina brandskyddsbehov.

Brandlarmsystem

Ett brandlarmsystem består vanligtvis av en central enhet med en detektorslinga för att snabbt upptäcka brand och rök. Larmutgångar används för varning och reläutgångar för alarmering och felmeddelanden. Centralen är ansluten till elnätet.

Det finns tre huvudtyper av brandlarmsystem:

  • Konventionella
  • Adresserbara
  • Kombinerade

Konventionellt

I ett konventionellt system är detektorerna kopplade parallellt på varje slinga. En fast spänning tillhandahålls från centralen till varje slinga, och det finns ett motstånd kopplat till den sista detektorn för att säkerställa en konstant ström i varje slinga.

 När en detektor upptäcker rök eller brand drar den mer ström från centralen, vilket utlöser brandlarmet.

Adresserbart

I ett adresserbart system är slingan konfigurerad så att varje slingutgång har in- och utkoppling och fungerar som ett automatiskt brandlarm. Detektorerna får ström från centralen på slingan precis som i ett konventionellt system, men varje detektor har en individuell adress som kommunicerar med centralen via slingkabeln.

 Detta möjliggör individuell programmering av varje detektor och uppdelning i zoner. Larmenheter kan också kopplas till slingan, vilket möjliggör differentierad varning för olika delar av byggnaden.